Шведська Svenska Capital Oil планує вкласти 230 млн дол. в інтенсифікацію видобутку газу в Україні в 2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шведська Svenska Capital Oil планує вкласти 230 млн дол. в інтенсифікацію видобутку газу в Україні в 2012

Енергетика
199
Компанія Svenska Capital Oil AB (Швеція) планує в 2012 році вкласти близько 230 млн доларів в інтенсифікацію видобутку природного газу в Україні.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" "Укргазвидобування".
Згідно з досягнутими з українською компанією домовленостями, Svenska Capital Oil через свою дочірню компанію Misen AB (Швеція) буде спільно в 2012-2013 роках реалізовувати проекти з видобутку газу.
На першому етапі робіт у 2012 р., Svenska Capital Oil інвестує 230 млн доларів в придбання і будівництво сучасних дотискних компресорних станцій (ДКС).
В цілому планується, що шведська компанія проведе низку заходів, спрямованих на збільшення видобутку газу на діючих родовищах "Укргазвидобування" в Полтавській і Львівській областях: ремонт та відновлення роботи недіючих та малодебітних свердловин, комплексна розробка окремих родовищ і впровадження нових технологій (закачування азоту в пласти, гідророзрив і видобуток в'язкої нафти).
За словами директора "Укргазвидобування" Юрія Борисова, в найближчі три роки співпраця з Svenska Capital Oil дозволить додатково видобути понад 1 млрд куб м газу.
Svenska Capital Oil АВ публічна компанія зі штаб-квартирою в Гетеборзі.
Акції компанії торгуються на Стокгольмській біржі NasdaqOMX.
Її акціонерами є міжнародні інвестиційні фонди.
В Україні Svenska Capital Oil представлена дочірньою компанією Misen AB, яка реалізує спільні проекти з "Укргазвидобуванням".
Як повідомляло агентство, в 2011 році "Укргазвидобування" збільшила видобуток природного газу на 0,55%, або на 0,082 млрд куб. м порівняно з 2010 роком до 14,911 млрд куб. м.
Компанія є найбільшим видобувачем газу в Україні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас