Банки США починають скорочувати компенсації своїм менеджерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки США починають скорочувати компенсації своїм менеджерам

196
Два американські мегабанки - Morgan Stanley, Citigroup і швейцарський Credit Suisse Group AG вирішили в цьому році суттєво скоротити бонусні виплати для своїх менеджерів, пише журнал Economist. Уолл-стріт переживає не кращі часи - показники фінансових компаній були одними з найгірших у рейтингу S&P 500 у минулому році. Настав час затягнути пояси.
У США виплата компенсацій досить часто практикується не грошима, а акціями компаній, і саме таку міру обмеження розмір грошових виплат вводить найбільший в світі брокерський банк Morgan Stanley. В Citigroup бонуси зрізали на 70%, а швейцарський Credit Suisse буде видавати частину бонусів топ-менеджменту у вигляді цінних паперів. Про встановлення бонусних лімітів також заявили Bank of America, Goldman Sachs і JP Morgan Chase.
В інтерв'ю каналу Daily Ticker Кріс Уоллен, керуючий директор компанії Tangent Capital Partners, визнав, що інвестиційні фірми змушені перебудовувати свої бізнес-моделі не тільки через падіння доходів у фінансовому секторі в цілому, але і через посилення тиску з боку регуляторів.
За винятком Goldman Sachs, всі банки урізають своїм старшим співробітникам саме бонуси, а не зарплати. JP Morgan, що займає найбільшу частку ринку в інвестбанкінгу, урізає бонуси незначно. Очевидно, що просто за компанію.
У журналі The Economist, новий номер якого виходить у суботу, вважають, що єдиний вихід для інвестбанкірів - концентруватися на діяльності, яка приносить найбільше прибутку, і зміцнювати свої позиції в перспективних регіонах. У міру того, як банки йдуть з цього ринку, місце на ньому звільняється, на ньому будуть концентруватися найбільші гравці.
У великих бонусів є і захисники. Так, Нуно Фернандес, професор швейцарського міжнародного інституту розвитку менеджменту IMD, однієї з найпрестижніших бізнес-шкіл в світі, вважає, що зниження бонусів це "тонкий політичний хід" і "велика помилка", і ніякої економічної вигоди ці заходи принести не зможуть. "Дійсно важливою проблемою є вироблення адекватних обмежень щодо фінансових ризиків, які повинні бути зумовлені вимогою до забезпечення таких операцій капіталом. Коли у нас з'явиться якісний капітал і адекватні вимоги до забезпечення цього капіталу, банки самі впровадять ці ризики в свою бізнес модель. А бонуси і зарплати - це просто привід для політиків черговий раз потрапити в новини", - говорить він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас