ДТЕК збільшив частку в "Західенерго" до 57,18% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК збільшив частку в "Західенерго" до 57,18%

Енергетика
347
DTEK Holdings Limited збільшив частку в ПАТ "Західенерго" з 10,5838% до 57,1871%. Про це повідомляє прес-служба Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).
Частка НАК "ЕКУ" знизилася з 70,1035% до 25%.
Нагадаємо, 10 січня Фонд державного майна України (ФДМУ) визнав DTEK переможцем аукціону з продажу 45,103% пакета акцій "Західенерго" за 1 млрд 932,1 млн грн.
Після цього дозвіл на купівлю енергокомпанії ДТЕК надав Антимонопольний комітет України (АМКУ).
У 2011 р. ФДМУ провів конкурси з продажу 25% "Київенерго", 45,1% "Західенерго", конкурси виграв ДТЕК. На початку січня були реалізовані ще пакети акцій "Дніпроенерго" і "Донецькобленерго". В обох конкурсах також переміг ДТЕК.
В уряді впевнені, що приватизація українських енергетичних компаній дозволить залучити в сектор багатомільярдні приватні інвестиції, яких вони так потребують.
Крім вищевказаних активів, в поточному році повинні бути приватизовані такі держпакети акцій: 46% акцій "Черкасиобленерго", 50% акцій "Дніпрообленерго", 45% акцій "Крименерго", 50% акцій "Вінницяобленерго", 45% акцій "Чернівціобленерго ", 50% акцій "Закарпаттяобленерго" і 26% акцій "Тернопільобленерго".
"Західенерго" - п'ята за величиною енергогенеруюча компанія України з встановленою потужністю 4 тис. 707,5 МВт, що становить близько 9% від загальної потужності електроенергетики України. До складу товариства входять Бурштинська ТЕС, Ладижинська ТЕС і Добротвірська ТЕС, а також сервісні підприємства "Галременерго", "Львівенерго-спецремонт", "Львовенергоавтотранс", "Західенергопостач".
ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Рината Ахметова. ДТЕК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії України. Виробничі енергогенеруючі потужності представлені ТОВ "Східенерго", ПАТ "Дніпроенерго", ПАТ "Київенерго" і ПАТ "Західенерго". Вся електроенергія, що виробляється, в повному обсязі поставляється на оптовий ринок електроенергії України. Загальна встановлена потужність "Східенерго", "Дніпроенерго", "Київенерго" і "Західенерго" становить 18,2 ГВт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас