Столична молодь згодна працювати нелегально заради високих зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столична молодь згодна працювати нелегально заради високих зарплат

256
Близько 40% киян готові працювати нелегально заради високої заробітної плати. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міським центром зайнятості в грудні 2011 року - січні 2012 року.
"Опитування підтвердило, що 37% респондентів за відсутності інших варіантів погодяться на виплати в конвертах, щоб мати роботу і стабільний заробіток. Можна припустити, що таку думку поділяє, в першу чергу, молодь, яка брала участь в опитуванні", - повідомили в Київському міському центрі зайнятості.
За результатами опитування, люди, вік яких 40 років і більше, ставляться до умов працевлаштування значно прискіпливіше, оскільки попереду у них проблеми з оформленням і нарахуванням пенсії. "На наш погляд, левову частку наших респондентів, які відповіли, що ставляться до неофіційного працевлаштування негативно, становлять саме особи у віці від 40 років - це 25%. Для тих, хто про пенсії поки що не замислюється, важливий день сьогоднішній. Їм байдужі особливості працевлаштування, головне - хороша зарплата. Людей з такими прагматичними поглядами виявилася майже третина - 30%", - повідомили в центрі.
Згідно з даними опитування, байдужими до нелегального працевлаштування виявилися лише 3% респондентів. "Можна припустити, що ці люди працюють офіційно і отримують задовільну заробітну плату. Тих, хто зараз працює нелегально, з числа наших активних респондентів виявилося лише 5%", - констатували в Київському центрі зайнятості.
Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров нещодавно заявив, що з 20,5 мільйона працездатного населення України 6 млн осіб є неофіційно працевлаштованими.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас