Чорногорія вирішила підключитися до Південного потоку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорногорія вирішила підключитися до Південного потоку

Енергетика
286
Чорногорія має намір приєднатися до "Південного потоку". Влада країни заявила про зацікавленість у проекті наприкінці минулого року.
Про це повідомляє управління інформації російського газового холдингу "Газпром", передає BFM.ru. Рішення було прийнято на переговорах між главою департаменту з управління проектами "Газпрому" Леонідом Чугуновим, міністром закордонних справ і європейської інтеграції Чорногорії Міланом Poченом і міністром економіки республіки Володимиром Каваричем.
Сторони прийняли рішення про розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва газопроводу-відводу до республіки.
"Південний потік", за допомогою якого Росія має намір диверсифікувати маршрути експортних поставок газу, буде проведено через акваторію Чорного моря в країни Південної і Центральної Європи.
Для реалізації сухопутної частини проекту Росія підписала міжурядові угоди з Туреччиною, Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією, Хорватією і Австрією.
У грудні 2011 року міністр енергетики Росії Сергій Шматко повідомив, що Єврокомісія планує розглянути можливість присвоєння російському газопроводу особливого статусу, що дозволяє вивести "Південний потік" з-під дії третього енергопакету ЄС. Відповідно до цього документа "Газпром" не має права самостійно управляти трубопровідними активами на території Євросоюзу.
Акціонерами проекту є "Газпром" (50%), італійська компанія Eni (20%), французька EdF (15%) і німецький холдинг Wintershall (15%). Угоду між акціонерами про реалізацію морської ділянки проекту було підписано 16 вересня 2011 року.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас