Shell втрачає 1 млрд дол. на рік через затримки бурових робіт у Мексиканській затоці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell втрачає 1 млрд дол. на рік через затримки бурових робіт у Мексиканській затоці

Енергетика
181
Втрати англо-голландського нафтогазового концерну Shell від затримки бурових робіт у Мексиканській затоці після аварії на платформі Deepwater Horizon становлять близько 1 мільярда доларів на рік.
Як передають РИА Новости з посиланням на агентство Bloomberg, видобуток компанії в регіоні в цьому році буде скорочено приблизно на 50 тисяч барелів нафтового еквівалента на добу, аналогічно 2011 році. Компанія розраховує повернутися до запланованих операцій в затоці до 2014 року.
Shell, яка в березні заявила про плани щодо зростання видобутку до 3,5 мільйона барелів нафтового еквівалента на добу в 2012 році, тепер попереджає, що обсяг виробництва може бути нижчим у зв'язку із затримками проектів в Мексиканській затоці, продажем активів і цінами на нафту і газ в США.
Після зняття мораторію на буріння в Мексиканській затоці влада США випустила нові вимоги безпеки бурових робіт в регіоні.
Нагадаємо, вибух на Deepwater Horizon забрав життя 11 людей і обернувся найбільшою екологічною катастрофою в історії США. У води Мексиканської затоки вилилося близько 5 мільйонів барелів нафти. Після аварії влада країни ввела тимчасову заборону на рибну ловлю в районі НП, закривши для промислу більше третини всієї акваторії затоки. Компанія Halliburton поряд з Cameron International брала безпосередню участь у підготовці платформи до роботи. На момент аварії платформою управляла BP.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас