Угода щодо створення найбільшої світової біржі зірвалась — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угода щодо створення найбільшої світової біржі зірвалась

Фондовий ринок
452
Біржі NYSE Euronext і Deutsche Boerse відмовилися від угоди злиття, в результаті якої повинен був утворитися найбільший в світі біржовий оператор, повідомила NYSE в офіційній заяві.
Як передає Лента.ру, раніше в лютому стало відомо, що злиття, про яке було оголошено 15 лютого 2011 року, заблокувала Єврокомісія. Європейська влада визнала, що об'єднання американської NYSE Euronext і німецької Deutsche Boerse завдасть шкоди конкуренції на європейському ринку. Фінансові компанії були готові піти на значні поступки регулятору, але злиття все ж було заблоковано, хоча привабливість угоди знизилася через європейську боргову кризу.
Варто зазначити, що угоду схвалили як акціонери компанії, так і регулюючі органи в Німеччині, Люксембурзі та США.
Передбачалося, що в об'єднаній компанії Alpha Beta Netherlands Holding NV акціонерам Deutsche Boerse буде належати приблизно 60 відсотків акцій, а акціонерам NYSE Euronext - 40 відсотків.
Варто відзначити, що злиття Deutsche Boerse і NYSE Euronext зірвалося вже другий раз. Перші переговори про подібну угоду сторони провели ще в 2008 році, після того, як в 2006 році американська NYSE купила французький майданчик Euronext. Однак тоді угода не відбулася.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас