Компанія-власник Costa Concordia оголосила тендер на утилізацію лайнера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія-власник Costa Concordia оголосила тендер на утилізацію лайнера

636
Компанія Costa Crociere (Costa Cruises), якій належить круїзний лайнер Costa Concordia, оголосила тендер на утилізацію судна, яке затонуло в середині січня і зараз лежить на боці біля узбережжя центральної Італії.
Як передає Лента.ру з посиланням на Reuters, в результаті, за оцінками експертів, лайнер буде лежати на рифах біля узбережжя Італії ще як мінімум рік. Costa Cruises запропонувала взяти участь у тендері десяти компаніям, що спеціалізуються на утилізації суден.
Передбачається, що результати тендеру будуть відомі до кінця березня 2012 року. Сам процес утилізації лайнера Costa Concordia займе від семи до десяти місяців.
У момент катастрофи лайнера Costa Concordia біля берегів італійського острова Джильо на борту судна перебували понад 4200 осіб. Вину за аварію слідство покладає на капітана лайнера Франческо Скеттіно, якого звинувачують у ненавмисному вбивстві і втечі з судна до кінця евакуації пасажирів. В даний час знайдено тіла 17 загиблих, ще 15 людей до цих пір вважаються зниклими безвісті.
31 січня влада Італії оголосила про остаточне припинення пошуково-рятувальних робіт в затонулій частині лайнера.
До теперішнього часу пасажири і члени екіпажу Costa Concordia подали до Costa Crociere низку колективних позовів. За одним з них позивачі вимагають від компанії 460 мільйонів доларів. При цьому менеджмент Costa Crociere пообіцяв виплатити кожному пасажиру затонулого судна по 14 тисяч доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас