Fitch знизило рейтинги трьох банків Кіпру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинги трьох банків Кіпру

Казна та Політика
450
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) трьох кіпрських банків - Bank of Cyprus (BOC), Marfin Popular Bank (MPB) і Hellenic Bank (HB) - до рівня "ВВ+" з "ВВВ" з "негативним" прогнозом і вивело їх зі списку на перегляд, передає РИА Новости.
Короткострокові РДЕ знижені до "В" з "F3". Рейтинг фінансової стійкості Bank of Cyprus до "bb-" з "bb", Marfin Popular Bank - до "b-" з "b+", Hellenic Bank - до "bb-" з "bb".
Довгостроковий рейтинг Кіпру 27 січня був знижений агентством до рівня "ВВВ-" з "ВВВ" з "негативним" прогнозом, а короткостроковий збережений на рівні "F3". Цим пояснюється рейтингова дія відносно зазначених організацій. При цьому Міністерство фінансів Кіпру заявило, що не погоджується зі зниженням рейтингу країни.
"Готовність уряду Кіпру підтримати банки не зменшилася, чого не можна сказати про здатність до такої підтримки", - відзначає Fitch. На цьому тлі рейтинг держпідтримки банків був знижений до "3" з "2".
"Подальші негативні рейтингові дії відносно Кіпру викличуть аналогічні дії по рейтингах банків", - додає агентство.
Fitch очікує, що тиск на фінансові показники банків збережеться в поточному році, що пов'язано з наявними в їх портфелі борговими паперами Греції, а також зменшенням обсягів операцій та кредитування. Загалом рік буде для зазначених організацій швидше прибутковим, проте якість активів буде погіршуватися. При цьому додаткове навантаження створять заходи бюджетної консолідації, що проводяться урядом.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас