Азаров: Обсяг товарообігу між Україною і Молдовою в 2011 р. перевищив 1 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Обсяг товарообігу між Україною і Молдовою в 2011 р. перевищив 1 млрд дол

Казна та Політика
104
Обсяг товарообігу між Україною та Молдовою в 2011 р. перевищив 1 млрд дол, проте ще не досяг докризового рівня. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з прем'єр-міністром Молдови Владом Філатом, повідомляє прес-служба уряду.
"У 2011 році обсяг взаємної торгівлі перевищував 1 млрд дол. Це хороший показник. Іде відновлення рівня післякризових 2008-2009 рр.. Наш докризовий товарообіг становив 1,5 млрд дол, а тому нам є куди рости і всі можливості для збільшення товарообігу в нас є", - зазначив Микола Азаров.
Крім того, прем'єр-міністр зазначив, що Україна зацікавлена в участі будівельних компаній у розвитку інфраструктурних проектів в Молдові, створенні спільних лізингових компаній з експлуатації на території Молдови української сільськогосподарської техніки.
Микола Азаров зазначив, що Україна зацікавлена в синхронній ратифікації парламентами обох країн угоди про введення зони вільної торгівлі в СНД.
Також глава уряду закликав молдовську сторону активізувати роботу з демаркації українсько-молдовського державного кордону в проблемних точках і щодо угоди про експлуатацію Дністровської ГЕС.
Крім того, глава українського уряду попросив молдовських колег внести на розгляд парламенту Молдови законопроект про ратифікацію угоди про співробітництво у сфері нацменшин. Микола Азаров нагадав, що Україна ще минулого року виконала всі внутрішньодержавні процедури, необхідні для набрання чинності зазначеної угоди.
Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович заявляв, що Україна і Молдова планують в майбутньому збільшити товарообіг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас