ЦБ Ірландії вважає непереконливими методи боротьби Європи з кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Ірландії вважає непереконливими методи боротьби Європи з кризою

Казна та Політика
176
Дій Європи поки недостатньо, щоб переконати інвесторів у тому, що регіон може впоратися з борговою кризою, а посилення ризиків кризи продовжує завдавати шкоди світовій і європейській економіці, повідомив у четвер Центробанк Ірландії.
В останньому квартальному звіті ірландський Центробанк повідомив, що заходи ЄЦБ з уливання ліквідності в банківську систему за допомогою видачі трирічних кредитів, пом'якшення заставних вимог і скуповування держоблігацій периферійних країн єврозони, а також обіцянки європейських лідерів посилити бюджетні заходи не переконали ринки.
"Очевидно, що кумулятивного впливу всіх цих заходів недостатньо, щоб переконливо розвіяти невпевненість щодо здатності Європи ефективно боротися з проблемами, викликаними кризою", - повідомив Центробанк Ірландії.
На думку регулятора, якщо враховувати ризики кризи єврозони, що посилюється, разом з дефляційним впливом скорочення боргового навантаження банками та урядами, а також зниження боргів населення, прогноз для світової економіки затьмарений "винятково високою невизначеністю".
"Структурні труднощі, зокрема пов'язані з подальшим відновленням державних і приватних балансів, ймовірно, обмежать світову економіку в середньостроковій перспективі", - повідомив банк.
Центробанк Ірландії очікує, що зростання ВВП єврозони відновиться в 2012 році після уповільнення і можливого скорочення в останньому кварталі минулого року. Однак банк також повідомив, що ризики кризи чинять знижувальний тиск на прогноз.
Центробанк Ірландії також практично на три чверті скоротив прогноз зростання економіки країни в 2012 році, додавши, що більш довгий період спаду світової економіки може поставити під сумнів плани Дубліна щодо скорочення дефіциту бюджету на цей і наступний рік.
Згідно з прогнозом, ВВП Ірландії в 2012 році виросте на 0,5%, порівняно з жовтневим прогнозом на рівні 1,8%, що збігається з прогнозом офіційних кредиторів країни - Євросоюзу, Міжнародного валютного фонду і Європейського ЦБ.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас