Українські фондові індекси завершили торги у четвер різноспрямовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси завершили торги у четвер різноспрямовано

Фондовий ринок
84
Український ринок акцій у четвер завершив торгову сесію різноспрямованою динамікою біржових індикаторів: індекс "Української біржі" (УБ) просів на 1,42% - до 1541,1 пункту, тоді як індекс ПФТС виріс на 0,75% - до 579,06 пункту.
Обсяг торгів на фондовому ринку УБ склав 56,2 млн грн, на ПФТС - 432,1 млн грн.
Найсильніше на УБ просіли папери Єнакіївського метзаводу (-3,91%), Авдієвського метзаводу (-2,95%) та "Азовсталі" (-2,69%). Зростанням завершили торги тільки акції концерну "Стирол" (+0,29%).
На ПФТС найбільше зростання продемонстрували котирування "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" (+3,58%), "Західенерго" (+0,63%) і Стаханівського вагонобудівного заводу (+0,51%). Більше за інших просіли папери Маріупольського заводу важкого машинобудування (-3,81%), Авдієвського коксохіму (-2,4%) і Крюковського вагонобудівного заводу (-2,01%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвесткомпанії "Альтана Капітал" Сергій Белясов, учасники українського фондового ринку вважали за краще зафіксувати зароблений прибуток після шести сесій безперервного зростання.
"Найменш схильні до ризику інвестори закрили позиції через відсутність вираженої позитивної динаміки на європейських майданчиках", - сказав він.
За словами експерта, падіння індексу УБ в другій половині дня продовжилося, незважаючи на підтримку позитивної статистики щодо ринку праці США, а найбільшим розпродажам піддалися акції переважно тих компаній, які напередодні продемонстрували істотне зростання.
На думку аналітика ІГ "ТАСК" В'ячеслава Іванишина, трейдери зайняли вичікувальну позицію напередодні виходу звіту про зайнятість у несільськогосподарському секторі США в п'ятницю. Даний звіт вважається ключовим індикатором "стану здоров'я" американської економіки.
За прогнозами аналітика, у п'ятницю слід очікувати мляву негативну динаміку торгів, вплив на неї матимуть виступ глави ФРС США Бена Бернанке, що відбудеться в четвер, і великий блок статистики щодо ринку праці США, який буде оприлюднений о 15:30 за Києвом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас