Міністерства фінансів та економіки Японії вимагають пом'якшення монетарної політики ЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерства фінансів та економіки Японії вимагають пом'якшення монетарної політики ЦБ

Валюта
167
Міністр фінансів і міністр економіки Японії посилили тиск на Центробанк країни в четвер, щоб регулятор обдумав пом'якшення монетарної політики на тлі стрімкого зростання ієни, що вже призвело до інтервенції на валютному ринку минулого року, щоб захистити експортозалежну економіку.
Заступник керуючого банку Японії Хірохіде Ямагуті сказав, що не бачить необхідності негайного пом'якшення монетарної політики. Однак банк може зіткнутися з посиленим тиском і вдатися до додаткових монетарних стимулів, щоб допомогти експортерам у разі тривалого економічного спаду, незважаючи на обмеженість інструментів підтримки економіки у банку.
"Скуповування ієни підсилилися через короткострокові і спекулятивні операції, обумовлені очікуваннями низьких відсоткових ставок в США до 2014 року", - сказав міністр фінансів Японії Дзюн Адзумі. "Я б хотів, щоб Банк Японії взяв до уваги економічну ситуацію і різні фактори при визначенні політики, включаючи кількісне пом'якшення", - зазначив він.
Міністр економіки Японії Мотохіса Фурукава також закликав Центробанк стежити за тим, щоб реальні відсоткові ставки залишалися низькими.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас