Інвестори з Німеччини планують реалізувати в Криму проект вартістю 1 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори з Німеччини планують реалізувати в Криму проект вартістю 1 млрд дол

Енергетика
997
Агентство регіонального розвитку Криму і німецька WKN AG досягли згоди про підписання договору співпраці для реалізації проекту з розвитку вітроенергетики в Криму вартістю 1 млрд дол, повідомляє прес-служба Радміну АРК.
Зазначимо, заступник голови Ради міністрів Криму Азіз Абдуллаєв провів сьогодні зустріч із представниками Бюро делегата німецької економіки в Україні і представниками фірми WKN AG.
На зустрічі німецька сторона представила інвестиційний проект з розвитку вітроенергетики на території півострова. Проект включає не тільки дослідження в галузі альтернативної енергетики, а й весь цикл виробництва енергії вітру: розробку, проектування, фінансове обґрунтування і забезпечення, будівництво "під ключ" і подальшу експлуатацію вітроелектростанцій.
Проект передбачає будівництво вітроелектростанцій потужністю 400 МВт, з інвестуванням 1 млрд дол. на території Джанкойського і Красноперекопського районів.
На зустрічі були відзначені переваги використання енергії вітру. Зокрема, це відсутність викиду парникових газів, гарантовані поставки електроенергії, передбачувана вартість сировини, реалістична вартість генерування енергії, створення нових робочих місць і розвиток соціальної інфраструктури.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецькі інвестори планують вкласти в будівництво двох вітроелектростанцій в Криму близько 600 млн євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас