Маршрутчики відмовляються їздити в мороз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маршрутчики відмовляються їздити в мороз

1672
З настанням морозів перевізники Сімферополя різко обмежили кількість машин на маршрутах. У результаті городянам доводиться довго мерзнути на зупинках або витрачатися на таксі. Водій Юрій насилу долає підйом на кінцеву зупинку - вулицю Маршала Жукова: "З 16 авто мого напрямку сьогодні їздить п'ять. Решта - більш раннього року випуску - не можуть вийти на дороги, які взагалі не чистять від снігу", пише РБК-Україна.
Автолюбитель Костянтин пояснює, що ситуацію погіршують власники заправок: "Вони часто продають під виглядом зимового дизпалива, яке витримує -20-25 ° С, літнє, яке замерзає і порушує роботу двигуна".
Відчувають складності і в КРПП "Кримтролейбус". "У нас замерзає система, ми грузнемо в снігу, адже дороги не чистять, а посипають через вулицю, але ми розігріваємося, їдемо далі і кількість машин на маршрутах не зменшуємо", - повідомила заступник директора підприємства Лариса Лісовська.
Начальник управління транспорту і зв'язку Наріман Мусаєв вважає, що карати перевізників за невихід на маршрут або недотримання графіка не варто: "Якщо водій відчуває, що йому важко уникнути аварій, він може відмовитися працювати. Та й не всі зараз можуть їздити технічно. Те саме з холодом в салоні, за який ми не можемо штрафувати, бо вітчизняні ж виробники роблять автобуси зі слабкими печами, а перевізники не мають права щось змінювати в їх конструкції".
У столичній мерії впевнені, що водії перебільшують, говорячи про поганий стан зимових доріг. "Основні магістралі розчищені. Проблеми є лише на підйомах і спусках, але там ми посипаємо піском, - каже віце-мер Микола Порицький і пояснює, що наступного року ситуація на дорогах покращиться. - Зараз у Сімферополі є шість збиральних машин-грейдерів, які часто ламаються.
Підприємство "Чисте місто" провело тендер і до серпня почне отримувати спецтехніку. Це будуть такі ж машини, але в достатній кількості. Хоча і нинішньої техніки нам би вистачило, якби зима не видалася аномальною і за температурою, і за кількістю опадів".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас