Портнов: Новий КПК допоможе Україні заробити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Портнов: Новий КПК допоможе Україні заробити

Казна та Політика
586
З набранням чинності нового Кримінально-процесуального кодексу України держава не витратить гроші, а заробить.
Про це в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна заявив керівник головного управління з питань судоустрою адміністрації президента України Андрій Портнов.
Зокрема, відповідаючи на запитання, скільки знадобиться бюджетних коштів на реалізацію нових положень КПК і скільки часу займе перехідний період, чиновник заявив: "Перехідний період має тривати шість місяців. Саме такий термін передбачається на набрання чинності КПК після його прийняття. Це означає, що якщо в березні він буде прийнятий, то до осені всі повинні підготуватися до нього, мають провести навчання, семінари, круглі столи, наради в колективах прокуратур, органах досудового слідства, судах".
"Цими ж перехідними положеннями передбачається доручення уряду в тримісячний термін профінансувати всі витрати, пов'язані з електронним моніторингом, створенням єдиного реєстру розслідувань, забезпеченням відеоконференцзв'язком судів, правоохоронних органів та місць попереднього ув'язнення", - додав Портнов.
За його словами, "сума, яка буде витрачена на це, в рази менша, ніж сума, яку держава отримає від застосування запобіжного заходу у вигляді застави, від застосування закону про гуманізацію відповідальності за господарські злочини, де замінюється покарання за господарськими злочинами на штрафи, і змінюється форма відповідальності за контрабанду, від декриміналізації контрабанди".
"Уже з перших днів дії цього закону митними органами протоколів складено на суму більше, ніж отримано за весь минулий рік від усіх кримінальних справ разом узятих. Тобто, з набранням чинності нового КПК України держава не витратить гроші, а заробить" , - підсумував Портнов.
Нагадаємо, 12 січня президент Віктор Янукович подав до Верховної Ради проект нового Кримінально-процесуального кодексу. Як заявили в адміністрації президента, цей документ має бути прийнятий у першому читанні у перший день роботи пленарної сесії Верховної Ради.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас