Оптимізм інвесторів загрожує розворотом ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оптимізм інвесторів загрожує розворотом ринків

Фондовий ринок
842
Глобальні інвестори за останні тижні стали більш оптимістично дивитися на перспективи ринків, що розвиваються, повідомляє Citi.
За даними опитування, проведеного Citi, градус оптимізму серед інвесторів зріс, але такі результати можуть збільшити шанси розвитку подій, протилежних очікуванням більшості.
Інвестбанк опитав інвесторів, орієнтованих на країни, що розвиваються, і прикордонні ринки, а також окремі країни регіону Центральної та Східної Європи, Близького Сходу і Африки. При цьому з респондентів майже 70% становлять фонди long-only і лише 30% припадає на хедж-фонди.
Як показало опитування, з 115 опитаних майже половина впевнена у зростанні, у той час як налаштованих на оборонну позицію вкладників нарахували тільки 25%. З числа респондентів 41% охарактеризували свою стратегію як "помірно агресивну" і лише 5% дотримуються "дуже агресивної" стратегії.
Дослідження показало, що найближчим часом переважна частина інвесторів не планує вносити зміни у свої портфелі, але з тих, хто збирається коригувати свої позиції, більшість має намір їх скорочувати в майбутні дні. На світових майданчиках акції на початку цього року показали бадьоре зростання, але більшість опитаних Citi інвесторів розцінюють цей рух як тимчасове відхилення і досить багато з них перебувають у стані непевності.
При цьому перспективи на рік більшість респондентів оцінює оптимістично: 61% очікують підйому ринків щонайменше на 10% від поточних рівнів до кінця 2012 року.
У списку переваг інвесторів, орієнтованих на ринки, що розвиваються, Росія посідає перше місце, як показало опитування. У списку за нею йдуть Китай і Бразилія. У той же час російський ринок на початку 2012 року вибився в число передових: індекс MSCI Russia поважчав за січень на 16%, при тому що барометр ринків піднявся на 11%. Стільки ж додав і основний індекс ринку Бразилії.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що інвестори йдуть з ринків, що розвиваються, незважаючи на кризу в Європі і США.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас