Зонд США зняв перше відео зворотного боку Місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зонд США зняв перше відео зворотного боку Місяця

76
Один з місячних зондів США, запущених до супутника Землі в вересні, зняв перший короткий відеоролик, що фіксує зворотний бік Місяця, йдеться в повідомленні Лабораторії реактивного руху (JPL) NASA.
У знятому зондом відеоролику можна побачити північний полюс Місяця, 900-кілометрове Східне море, кратер Дригальского діаметром близько 150 кілометрів з центральним піком у формі п'ятикутної зірки, а також південний полярний регіон з його нерівним рельєфом, передає РИА Новости.
"Якість відео відмінна, і воно повинно "зарядити" наших школярів-учасників проекту MoonKAM, які поки готуються досліджувати Місяць", - сказала науковий керівник проекту Марія Зубер.
Два зонди GRAIL, у завдання яких входить складання безпрецедентно точної карти гравітаційного поля Місяця, були запущені 10 вересня. На шлях до Місяця по складній економічній траєкторії їм знадобилося близько трьох з половиною місяців. Апарати вийшли на орбіту навколо Місяця 1 і 2 січня відповідно, а 17 січня NASA оголосило, що за підсумками конкурсу серед школярів зонди отримали імена "Ебб" (Ebb, приплив) і "Флоу" (Flow, відлив).
Обидва зонди обладнані спеціальними камерами MoonKAM - з їх допомогою в рамках однойменного проекту школярі США зможуть зробити фотографії будь-якого місця на Місяці. Камери зонда "Ебб" включили для тестування 19 січня, а камери на його "близнюка" планується включити пізніше.
Два апарати GRAIL протягом 82 днів будуть летіти один за одним на висоті близько 55 кілометрів по полярній орбіті навколо Місяця. Вимірюючи відстань між апаратами, яке буде змінюватися в міру того, як вони проходять місячні гравітаційні аномалії, вчені побудують гравітаційну карту супутника і отримають уявлення про внутрішню будову Місяця. Загальна вартість місії - 496 млн. доларів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас