Fitch підтвердило рейтинги держбанків Словенії і знизило прогноз щодо них до "негативного" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинги держбанків Словенії і знизило прогноз щодо них до "негативного"

Казна та Політика
104
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) державних банків Словенії Nova Ljubljanska Banka (NLB) і Nova Kreditna Banka Maribor (NKBM) на рівні "ВВВ", переглянувши прогноз щодо них до "негативного" зі "стабільного". Про це повідомляється в прес-релізі Fitch, передає РИА Новости.
Короткострокові РДЕ були підтверджені на рівні "F3". "Негативний" прогноз щодо рейтингів відображає зниження здатності уряду Словенії надавати підтримку вказаним банкам і погіршення динаміки сектора в цілому. "З точки зору агентства, є істотний ризик того, що державі доведеться піти на значні витрати для рекапіталізації словенських банків у майбутньому", - наголошується в прес-релізі.
Зокрема, рекапіталізація NLB в обсязі 400 млн євро, яка планується на перше півріччя поточного року, продовжує перебувати під питанням. Невідомо також, яку участь у цьому процесі буде брати держава. Ситуацію погіршує політична криза в Словенії, що вибухнула в грудні минулого року. "Можливо, ясність щодо подальших дій держави для рекапіталізації NLB внесе новий кабінет міністрів", - припускають аналітики Fitch.
Рейтинг державної підтримки в обох банків перебуває на рівні "2". Це пов'язано з їх статусом системоутворюючих організацій. "Тим часом, рейтинги держпідтримки банків можуть бути знижені, якщо уряд не буде вживати своєчасних заходів для їх рекапіталізації або захоче провести приватизацію", - підсумовується в релізі.
Рейтинг Словенії був знижений до "А" з "АА-" 27 січня разом з рейтингами Бельгії, Кіпру, Італії та Іспанії. При цьому, як зазначало Fitch, ймовірність нових негативних рейтингових дій протягом найближчих двох років зберігається.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас