Fitch підтвердило рейтинги 10 банків Ірландії з "негативним" прогнозом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинги 10 банків Ірландії з "негативним" прогнозом

102
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинги 10 банків Ірландії, в тому числі Bank of Ireland, Allied Irish Banks, Irish Life and Permanent, і їх ключових підрозділів з "негативним" прогнозом на тлі аналогічної дії щодо суверенного кредитного рейтингу країни, початої 27 січня. Про це повідомляється в прес-релізі Fitch, передає РИА Новости.
"Fitch вважає, що влада Ірландії, а також ЄЦБ продовжать надавати необхідну підтримку банківському сектору", - йдеться в релізі.
Підтвердження рейтингів на поточному рівні пов'язано зі збереженням досить високого рівня ліквідності на випадок економічних шоків, хоча агентство відзначає погіршення кредитних портфелів і зростання витрат.
"Негативний" прогноз щодо довгострокових рейтингів дефолту емітента відображає ризики погіршення економічної ситуації в Ірландії. У випадку зниження суверенного рейтингу країни будуть знижені і рейтинги банків, у тому числі за ймовірністю державної підтримки.
"Ірландські банки, і особливо Bank of Ireland, досягли істотного прогресу щодо зниження рівня боргів, в той же час стабілізувавши показники депозитів, які більше не є джерелом побоювань", - наголошується в документі.
При цьому Fitch вказує, що організації продовжують відчувати залежність від державної підтримки. Така ситуація збережеться в короткостроковій і середньостроковій перспективі. "Банкам слід зосередити зусилля на зменшенні витрат і виробити стратегії зі збільшення показників прибутку з урахуванням складного операційного середовища", - підсумовується в прес-релізі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас