"ЕХ.UA" повідомляє про призупинення делегування доменного імені і не підтверджує інформацію про вилучення серверів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"ЕХ.UA" повідомляє про призупинення делегування доменного імені і не підтверджує інформацію про вилучення серверів

Кримінал
6803
Файлообмінний інтернет-ресурс "ЕХ.UA" не підтверджує інформацію про вилучення його серверів правоохоронними органами і повідомляє про призупинення делегування доменного імені.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" представник "ЕХ.UA" Юрій Пісковий, в даний час юристи компанії розбираються в ситуації.
"Таку інформацію (про вилучення 200 серверів) поки не підтверджуємо. На даний момент припинено делегування домену на підставі розпорядження якогось слідчого Печерського району", - сказав він.
Крім того, Пісковий повідомив, що на фотографіях на веб-сайті Міністерства внутрішніх справ не зображений офіс ресурсу.
"В ЕХ.UA взагалі немає офісу на території України", - сказав він.
Коментуючи повідомлення МВС про порушення кримінальної справи за зверненням компаній Adobe Systems Inc. і Microsoft Corporation, Пісковий запевнив, що в ресурсу підписані договори з правовласниками даних компаній.
Представник "ЕХ.UA" не зміг повідомити, у яких провайдерів розміщуються сервери компанії.
Раніше ресурс розміщував свої сервери в дата-центрі телекомпровайдера "Воля", однак у прес-службі провайдера агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що на даний момент співпраця провайдера і ресурсу припинена і жодних серверів "ЕХ.UA" в дата-центрі "Волі" немає.
Пісковий додав, що власником "ЕХ.UA" є західний інвестор і в його планах - легалізація ресурсу.
Як повідомлялося, 31 січня міліція припинила діяльність веб-ресурсу "ЕХ.UA" за порушення прав інтелектуальної власності. За даними МВС було вилучено 200 серверів із загальним обсягом нелегального контенту більше 6000 терабайт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас