Itrader: Фондовий ринок України зміг зберегти позитивний настрій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Itrader: Фондовий ринок України зміг зберегти позитивний настрій

Фондовий ринок
144
У вівторок, 31 січня, торги на українському фондовому ринку завершилися певним ростом. Індекс Української біржі за підсумками дня зміцнився на 2,16% закрившись на позначці 1514,35 пункту.
Початок торговельної сесії пройшов сьогодні в позитивному ключі. "Тон на відкритті сесії задала непогана статистика, яка була опублікована в Японії. Обсяги промислового виробництва в країні висхідного сонця в грудні зросли на 4%, зафіксувавши найкращу динаміку за останні 7 місяців. Європейські біржі відкрилися гепом нагору після того, як вчора на саміті лідери ЄС погодили бюджетний пакт, який повинен допомогти периферійним країнам зони євро більш успішно справлятися з борговим навантаженням", - розповідає Ігор Сабадаха, начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера Іtrader.
Додатковим стимулом для покупців сьогодні виступила зненацька сильна статистика з ринку праці Німеччини - число безробітних у країні в грудні впало на 34 тисячі, а рівень безробіття знизився з 6,8% до 6,7%, хоча аналітики не очікували змін цього показника. Дані щодо безробіттґ в Єврозоні виявилися на рівні минулого місяця. У грудні безробіття склало 10,4%, підтвердивши прогнози аналітиків, однак той факт, що рівень безробіття залишається на максимальному за останні 14 років рівні, не вніс позитиву.
У США статистика вийшла не дуже позитивна, індекс цін на житло Case-Shiller у листопаді знизився на 3,67%, що виявилося нижче прогнозу, аналітики чекали зниження на 3,3%. Індекс ділової активності Асоціації Менеджерів у Чикаго впав до рівня 60,2 пункту, у той час, як аналітики чекали зростання до рівня 63 пункту. Триваючий сезон звітності в США сьогодні не тішив інвесторів. Найбільша у світі нафтова компанія Exxon Mobil відзвітувалася про збільшення чистого прибутку на 1,6% до $9,4 млрд. або $1,97 на акцію, однак за прогнозами аналітиків прибуток на акцію повинен був скласти $2,10. Виторг компанії виріс на 16%, а обсяг її проведення знизився на 9%, але прибуток гірший за прогноз привів до зниження акцій.
Американський ринок на початку торговельної сесії демонстрував слабку динаміку. Індекси DJIA і S&P500 у першу годину торгів пішли в мінус на 0,2%, NASDAQ знизився на 0,1%. Європейські ринки змогли зберегти позитивний настрій до кінця дня. Індекси DAX і FTSEE100 росли на 0,25%, САС40 додавав майже 1%.
Український фондовий ринок сьогодні також зумів зберегти позитивний настрій, сформований вчора. Протягом дня індекс Української біржі перебував на позитивній території та тестував рівень 1500 пунктів, а до закриття індекс UX додав 32 пункту й зафіксував новий локальний максимум більш ніж за місяць на рівні 1517,82 пункту. Серед індексних акцій Української біржі лідерами росту сьогодні стали папери Донбасенерго, які зросли на 8,74% до закриття. Акції Центренерго подорожчали сьогодні на 5,72%, а папери Укрнафти зросли на 5,38%. Гірше ринку торгувалися сьогодні папери Крюківського вагонобудівного заводу і Укртелекому, які подешевшали на 0,41% і 0,23% відповідно. Березневий ф'ючерс подорожчав сьогодні на 1,96% і на закритті його ціна склала 1505,00 грн. Загальний обсяг торгів на Українській біржі 153,6 млн. грн., частка термінового ринку 66 млн. грн.
У середу очікується публікація даних про рівень індексів виробничої активності країн єврозони і США, крім цього агентство ADP опублікує дані про кількість створених робочих місць в економіці США, що може вплинути на хід торгів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас