Прем'єр Кемерон запросив французькі банки переїхати у Великобританію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Кемерон запросив французькі банки переїхати у Великобританію

Казна та Політика
291
Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон позитивно оцінив можливість делокалізації у Великобританію французьких банків у зв'язку з майбутнім введенням у Франції податку на фінансові трансакції, повідомила у вівторок інтернет-газета Euobserver.
Як оголосив у неділю президент Франції Ніколя Саркозі, податок на фінансові операції в розмірі 0,1% з'явиться у Франції в серпні цього року.
"Двері відкриті, і ми зможемо вітати у Великобританії багато інші французьких банків, бізнес та інші (суб'єкти фінансового ринку)", - наводить Euobserver висловлення Кемерона.
За словами Саркозі, введення податку повинне принести держбюджету близько 1 млрд євро на рік, що буде сприяти скороченню бюджетного дефіциту Франції.
Французький лідер відзначив, що своїм рішенням Франція вирішила показати приклад іншим країнам Європи, які обговорюють можливість введення цього податку.
Раніше Єврокомісія запропонувала стягувати податок з усіх угод з акціями та облігаціями між фінустановами, якщо принаймні одна сторона угоди перебуває в Євросоюзі. Такі угоди повинні обкладатися податком в 0,1%, а з похідними інструментами (деривативами) - на рівні 0,01%. Операції на валютному ринку під пропонований податок не підпадуть, проте він торкнеться 85% трансакцій між фінансовими інститутами.
Великобританія зі свого боку виступає проти введення в ЄС податку на фінансові операції.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас