МВФ рекомендує Індії та Китаю стимулювати свої економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ рекомендує Індії та Китаю стимулювати свої економіки

216
Ануп Сінгх, директор азіатсько-тихоокеанського департаменту МВФ, вважає, що Китаю та Індії необхідно розгорнути програми фіскального стимулювання, щоб їхні економіки не постраждали через інтенсифікацію європейської боргової кризи.
Сінгх попередив про те, що через проблеми в Європі темпи зростання світового ВВП можуть знизитися на 2%. Особливо вразливі економіки, орієнтовані на експорт у розвинуті країни. Він також зазначив, що у азіатських країн є достатньо простору для маневру у фіскальній і монетарній сферах. За його словами, Китаю не загрожує різке сповільнення економіки, але все ж країна зіткнеться з певними труднощами. Їх можна уникнути, якщо вдатися до заходів підтримки, які повинні включати в себе зменшення податкового тягаря і зниження ключових ставок.
Цикл пом'якшення монетарної політики в Азії вже розпочався. На останніх засіданнях центробанки Малайзії, Новій Зеландії і Таїланду знизили ключові ставки, щоб захистити свої економіки від зовнішніх шоків. Резервний банк Індії 24 січня знизив резервні вимоги для банків з 6% до 5,5%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас