Польща зажадала повноправної участі в роботі самітів ЄС для країн, що не входять до єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща зажадала повноправної участі в роботі самітів ЄС для країн, що не входять до єврозони

246
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск попередив, що його країна проголосує проти нової бюджетно-податкового угоди, узгодженої на саміті Євросоюзу (ЄС) в Брюсселі 9 грудня 2011 р., якщо країнам, що не входять до єврозони, не буде надано право брати участь у регулярних зустрічах лідерів ЄС. Про це повідомляє радіостанція "Вільна Європа".
Положення про проведення регулярних зустрічей лідерів країн єврозони міститься в бюджетно-податковому угоді, винесеному на розгляд чергового саміту ЄС у Брюсселі, що розпочався 30 січня. На думку Туска, новий документ нерівномірно розподіляє повноваження щодо прийняття життєво важливих рішень для ЄС. На цій підставі спільно з іншими країнами Східної Європи Польща вимагає повноправної участі країн, що не входять до валютного блоку, в роботі самітів ЄС.
"Польща готова підтримати нову угоду, але тільки за умови, що вона зможе брати участь у зустрічах на вищому рівні і контролювати виконання інших положень нового документа", - заявив Туск.
Напередодні в Брюсселі відкрився саміт країн ЄС, головними питаннями якого є проблема боргової кризи, а також проект нового союзу бюджетної стабільності. Новий союз буде заснований на бюджетно-податковому угоді, що передбачає посилення контролю за витрачанням бюджетних коштів та обсягами держборгу. Передбачається ввести санкції проти країн, де дефіцит бюджету буде перевищувати 3%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас