Мінфін: Держава не може одночасно виплатити всі соцпільги, передбачені законами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Держава не може одночасно виплатити всі соцпільги, передбачені законами

Казна та Політика
323
Держава не може одночасно виплатити всі соціальні пільги, передбачені законами. На сьогодні в Україні майже 18 млн громадян, яким передбачені пільги, а Україна займає перше місце в світі з надання пільг (нараховувалося 380 категорій. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.
"Треба враховувати, що держава не може одночасно виплатити всі соціальні пільги, передбачені законами, багато з яких залишилися у спадок і є застарілим і популістськими. Межі платоспроможності держави, її бюджет і Пенсійний фонд, тим більше під час світової економічної кризи, є дуже обмеженими", - йдеться в повідомленні прес-служби.
У прес-службі відзначають, що соціальні виплати та гарантії повинні ґрунтуватися на об'єктивній економічній ситуації, що склалася в кожній країні: "Прагнучи якомога краще забезпечити соціальний захист громадян, держава враховує рівень і перспективи свого економічного розвитку. Адже соціальне забезпечення невід'ємно пов'язане з економічним розвитком і добробутом держави і не може бути реалізоване без відповідного фінансового забезпечення".
Таким чином, нагадує Мінфін у повідомленні, рішення Конституційного Суду України щодо права Кабінету Міністрів України встановлювати розмір соціальних виплат відповідно до фінансових можливостей держави відповідає світовій практиці, яка виходить з того, що не може бути зменшений прожитковий мінімум, а максимум залежить від об'єктивних можливостей держави.
Отже, Кабінет Міністрів України, встановлюючи розміри соціальних виплат, буде виключно керуватися Конституцією України та забезпечувати право кожного на достатній життєвий рівень.
Збільшуючи розміри пенсій, буде забезпечено справедливу диференціацію розмірів пенсій залежно від тривалості участі особи у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і заробітку, який вона отримувала, повідомляють в Мінфіні.
Нагадаємо, 26 грудня 2011 р. Конституційний суд України (КСУ) визнав конституційним право Кабінету міністрів визначати порядок і розмір соціальних виплат залежно від фінансового ресурсу бюджету Пенсійного фонду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас