Глава Центробанку Польщі: Ніхто не вірить в колапс євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Центробанку Польщі: Ніхто не вірить в колапс євро

Валюта
194
Глава Національного банку Польщі Марек Бєлка відзначив високу стурбованість міжнародної громадськості долею євро, заявивши, що волів би бачити більш спокійний підхід до ситуації в єврозоні на Світовому економічному форумі в Давосі.
"За винятком кількох вчених, ніхто не вірить в колапс єврозони, - сказав Бєлка в інтерв'ю виданню MarketWatch за підсумками форуму. - А песимістам зі США слід подумати двічі, перш ніж кидати перший камінь і звинувачувати інших у поширенні боргових криз".
"На Європу чиниться величезний тиск, всі кричать: "Зробіть щось! Зробіть!" Особливо неприємно чути це від американців, які не можуть вирішити свої власні проблеми, хоча вони живуть в одній країні", - підкреслив голова польського ЦБ.
Він визнав наявність ризиків для економіки єврозони, через які все може змінитися на гірше, проте заявив, що Польща та інші країни в достатній мірі захищені від негативних наслідків.
"На даний момент в світі реальне значення має зростання, - вважає Бєлка. - Якщо економіка зростає, багато проблем здаються легкими для вирішення, зростання істотно полегшує завдання бюджетної консолідації та обслуговування держборгу".
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас