Мультимільйонер Порошенко назвав безальтернативним зростання оподаткування багатих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мультимільйонер Порошенко назвав безальтернативним зростання оподаткування багатих

Казна та Політика
154
Збільшення розриву між багатими і бідними в світі не залишає альтернативи зростанню оподаткування багатих, вважає український бізнесмен, екс-міністр закордонних справ України Петро Порошенко, який донедавна також очолював Раду Нацбанку країни.
"В Україні для цього є всі необхідні передумови і мотивації, немає політичної волі. Вважаю, вона з'явиться", - сказав він в Давосі в кулуарах 5-го круглого столу з благодійності, організованого Фондом Віктора Пінчука.
За словами мультимільйонера Порошенка, в Україні потрібно вводити податок на майно, і потрібно робити в цих умовах прогресивну шкалу податку на доходи фізичних осіб.
При цьому він закликав не спрощувати цю тему введенням лише якогось одного заходу. Бізнесмен вважає, що сама лише благодійність не допоможе скоротити існуючий розрив між багатими і бідними.
"Благодійність - тільки маленька дещиця того, що сьогодні (потрібно) робити світу в рамках глобального реформування соціальних відносин у капіталістичному суспільстві", - сказав Порошенко.
Крім того, зазначив він, на Світовому економічному форумі, що пройшов в Давосі, вперше соціальні питання стали навіть гострішими від економічних.
У той же час бізнесмен підкреслив, що кроки зі зростання оподаткування багатих повинні бути зваженими. "Потрібно скорочувати розрив між багатими і бідними, але при цьому не дати піти фінансовим потокам у тінь", - зазначив Порошенко.
Як повідомлялося, в кінці 2011 року віце-прем'єр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко запропонував ввести податок на багатство, який передбачає, в тому числі, збільшення верхньої ставки податку на доходи фізосіб з 17% до 20%. Днями прем'єр-міністр Микола Азаров висловився за збільшення цієї планки до 30-35%.
Раніше також повідомлялося, що учасники 5-го круглого столу з благодійності в Давосі вважають, що інтернет повинен залишатися вільним середовищем для максимальної реалізації свого потенціалу, при цьому спроби держави його контролювати є контрпродуктивними.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас