Європу закликали покласти край борговій кризі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європу закликали покласти край борговій кризі

Казна та Політика
78
Політики, банкіри та науковці з усього світу оголосили європейським лідерам, що пора покласти край борговій кризі в регіоні і що простих заходів для цього вже недостатньо, передає Вfm.ru.
29 січня завершився щорічний Світовий економічний форум, що тривав п'ять днів. Єврозону змушують якомога швидше завершити збір коштів для великого фонду фінансової допомоги, який дозволив би створити захисний бар'єр сумою понад 1 трлн євро. Лідерам європейських держав також було запропоновано перестати створювати жорсткі бюджетні правила і зробити борг Греції керованим.
Відмова підкоритися цим вимогам може загрожувати економічному зростанню і фінансовим ринкам, а також позбавленням регіону зовнішньої підтримки, зазначили делегати, до числа яких входять американський інвестор Джордж Сорос і міністр фінансів США Тімоті Гайтнер.
В Європі почали з'являтися ознаки стабілізації: ставки на ринку кредитування знизилися, економічні показники стали більш стійкими. У той же час банки, як і раніше, скорочують розміри кредитів, португальські витрати на позики зростають, а розмір виплат за облігаціями в березні для Греції складе вже 14,5 млрд доларів.
За оцінками економістів, проблеми Європи до кінця 2012 року призведуть до скорочення зростання світової економіки на 1%. Основний спосіб вивести єврозону з кризи - це збільшення її фонду зі спочатку запланованих 500 млрд євро до 1,1 трлн євро.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас