Сварки з друзями негативно впливають на здоров'я — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сварки з друзями негативно впливають на здоров'я

83
Дослідники з Каліфорнійського університету з'ясували, що погані взаємини з друзями пов'язані з розвитком раку, депресій і хвороб серця.
Міцна дружба надзвичайно корисна для здоров'я людини, як добре збалансована дієта та достатня кількість відпочинку. Проте негативні соціальні зв'язки можуть призвести до зростання запальних процесів в організмі, які в свою чергу є причиною більшості хвороб від раку до інфаркту, а також підвищеного кров'яного тиску.
Опубліковане в журналі "Proceedings of the National Academy of Sciences" дослідження дає наукове підґрунтя, що дружба дійсно виявиться дуже потужним профілактичним засобом від серйозних захворювань, повідомляють Комментарии.
Вчені з Каліфорнії простежили за групою з 122 здорових молодих людей. Під особливий контроль потрапило виділення в організмі двох білків, пов'язаних із запальними процесами. З'ясувалося, що пік виробництва цих руйнівних білків припадав на ті дні, коли у людей спостерігалися сварки і суперечки зі своїми друзями.
Дані дослідження можуть пролити світло на важливість людських відносин. Самі вчені вважають, що подібний зв'язок має еволюційне походження - у давнину без надійних друзів і партнерів просто неможливо було вижити.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас