Політики розкритикували RBS за мільйонний бонус директорові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політики розкритикували RBS за мільйонний бонус директорові

382
Royal Bank of Scotland (RBS) викликав хвилю критики з боку британських політиків після повідомлення про те, що організація збирається виплатити своєму виконавчому директорові Стівену Хестеру бонус у розмірі майже мільйон фунтів стерлінгів. Про це пише The Guardian.
Зокрема, представник міністерства закордонних справ Великобританії Джеремі Браун заявив, що відмова від бонусу повинна стати для Хестера "справою честі". У свою чергу, тіньовий міністр фінансів Кріс Леслі відзначив, що мільйонний бонус голови RBS на додаток до зарплати в 1, 2 мільйони фунтів показує, що він не має ні найменшої уяви про мільйони британців, які намагаються звести кінці з кінцями.
Леслі додав, що робота Хестера, безсумнівно, важлива для RBS, однак рішення банку виплатити такий бонус своєму голові демонструє безглуздість слів прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона. 20 січня Кемерон нагадав, що у двох приналежні зараз уряду банках - RBS і Lloyds - грошові бонуси не перевищать двох тисяч фунтів другий рік поспіль.
Як передає BBC News, 26 січня в RBS відзначили, що Хестер отримав бонус за зусилля, спрямовані на зміцнення позиції банку. Бонус, що оцінюється в 963 тисячі фунтів, буде виплачений акціями. У свою чергу, в The Guardian нагадали, що з того часу, як Хестер почав працювати в RBS (c листопада 2008 року), банк скоротив 33 тисячі робочих місць.
Варто відзначити, що на початку 2010 року Хестер відмовився від бонусу за підсумками 2009 року, який повинен був скласти 1,6 мільйона фунтів.
RBS став однієї з жертв економічної кризи 2008-2009 років і був націоналізований, поніс збитки майже в 24 мільярда фунтів. Загальна сума, витрачена владою на порятунок RBS, становить 45 мільярдів фунтів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас