Європейська асоціація рейтингових агентств зміцнює діалог з інститутами Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейська асоціація рейтингових агентств зміцнює діалог з інститутами Євросоюзу

125
24-25 січня Європейська асоціація рейтингових агентств (EACRA), членом-засновником якої є агентство " Кредит-Рейтинг", організувала в Брюсселі робочі зустрічі у вищих законодавчих і виконавчих органах влади Євросоюзу для обговорення перспектив розвитку ринку рейтингових послуг. З членами асоціації зустрілися ключові представники Європарламенту, Ради Міністрів ЄС і Єврокомісії, відповідальні за питання регулювання діяльності рейтингових агентств. Члени Європарламенту Вольф Клінц і Леонардо Домінічі підтвердили високий ступінь зацікавленості Євросоюзу в посиленні ролі європейських гравців ринку рейтингових послуг для забезпечення конкурентного середовища і зниження залежності фінансових ринків від оцінок " великої трійки" глобальних рейтингових агентств.
Найбільший взаємний інтерес під час робочих зустрічей викликала дискусія про можливість об'єднання національних європейських рейтингових агентств для виходу на ринок суверенних кредитних рейтингів. У цьому зв'язку член Ради директорів EACRA, генеральний директор агентства " Кредит-Рейтинг" Станіслав Дубко поділився існуючим в агентства досвідом присвоєння суверенних рейтингів за регіональною рейтинговою шкалою СНД. Крім того, представник провідного українського агентства приділив увагу питанню вдосконалення передбаченого Законом N1060/2009 механізму визнання в ЄС кредитних рейтингів, привласнених у країнах, які не входять до Євросоюзу.
У брюссельську програму EACRA також увійшла участь в організованих Європарламентом суспільних слуханнях з рейтингових агентств, організація офіційного приймання для преси і професійних асоціацій учасників європейського фінансового ринку, а також вечері за участю представників Ради Міністрів ЄС.
Під час минулих зустрічей EACRA виступила з низкою ініціатив, спрямованих на подальше вдосконалювання законодавчого забезпечення діяльності рейтингових агентств у Європі, які зможуть повною мірою врахувати особливості й відмінності бізнес-моделей національних європейських гравців. За результатами обговорення, Рада директорів асоціації погодить остаточний текст пропозицій і направить їх у відповідний комітет Європарламенту, Рада Міністрів ЄС і профільний директорат Єврокомісії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас