Найстаріший банк Швейцарії продасть частину бізнесу під тиском США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найстаріший банк Швейцарії продасть частину бізнесу під тиском США

393
Найстаріший у Швейцарії банк - Wegelin & Co - продасть частину бізнесу Raiffeisen через розслідування американських влади, пов'язаного з податковими ухиляннями. Про це повідомляється на сайті фінорганізації.
У ситуації, яка склалася банк, заснований в 1741 році, вважає за необхідне в першу чергу захистити інтереси своїх клієнтів і працівників. Саме цим Wegelin пояснює намір передати частину клієнтів і підрозділу з управління капіталом і активами фінорганізації Notenstein Private Bank, власником якого стане Raiffeisen. Частина команди залишиться в Wegelin до завершення розслідування американських податківців.
Сума угоди не повідомляється. Як пише джерело, аналітики вважаються, що Wegelin довелося погодитися на істотну знижку.
На початку січня повідомлялося, що влада США має намір подати до суду на Wegelin & Co, який займається винятково управлінням приватними капіталами. У минулому грудні трьох співробітників швейцарського банку обвинуватили в сприянні американським громадянам, які приховують кошти від податкової служби.
За версією слідства, підозрювані в 2008-2009 роках відкрили кілька таємних рахунків і пропонували заможним американцям розміщати на них кошти.
Переговори між Швейцарією й США про збереження банківської таємниці ведуться на найвищому рівні. Американська влада припускає, що розслідування щодо Wegelin може затягтися на кілька кварталів.
Міністр фінансів Швейцарії Евеліна Відмер-Шлумпф на економічному форумі в Давосі висловила надію, що "податкові" суперечки з американцями вдасться вирішити до кінця цього року. Голова Мінфіну уточнила, що на переговорах обговорюються суми штрафів, в обмін на які влада США відмовляться від судового переслідування 11 швейцарських банків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас