Меркель проти прямих виборів федерального Президента Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель проти прямих виборів федерального Президента Німеччини

Казна та Політика
141
Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступає проти прямих виборів федерального президента Німеччини, повідомляє німецький телеканал N-TV. Вона вважає, що обрання Президента в німецькому парламенті забезпечує главі держави "велику легітимність і авторитет". За її словами, такий порядок був хорошим для Німеччини протягом десятиліть, пише РБК-Україна.
"У США чи Франції, де президент обирається безпосередньо, дана посада пов'язана зі значно більшою владою. Федеральний президент у Німеччині грає зовсім іншу роль, яка, як я бачу, більше підходить для виборів парламентських зборів", - зазначила канцлер Німеччини.
Нагадаємо, президент Німеччини виконує, насамперед, представницькі функції, будучи главою держави. Виконавча ж влада належить канцлеру.
Питання про прямі вибори федерального президента стало обговорюватися в Німеччині у зв'язку зі скандалом з чинним главою держави Крістіаном Вульфом, який отримав приватну позику на суму 500 тис. євро від дружини свого друга, заможного бізнесмена Егона Геркенса. Цей кредит був погашений за рахунок банківського іпотечного кредиту. Пізніше Вульф намагався погрозами змусити журналістів відмовитися від публікації відповідних матеріалів, про що стало відомо громадськості.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас