Дитсадки працюватимуть за будь-яких морозів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дитсадки працюватимуть за будь-яких морозів

238
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України висловлює стурбованість з приводу дотримання температурного режиму в дошкільних навчальних закладах та проведення прогулянок з дітьми дошкільного віку у зв'язку з майбутнім похолоданням на всій території України.
Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на прес-службу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.
У відомстві нагадують, що, відповідно до вимог санітарного законодавства, в дошкільних навчальних закладах прогулянки на вулиці допускаються при температурі не нижче мінус 16 градусів за Цельсієм (для старших дітей - мінус 20 градусів за Цельсієм) і швидкості вітру не вище 3-7 м/с, але за умови 5 шарів одягу на дитині, з них верхнім шаром має бути зимове пальто або шуба. Однак тривалість прогулянок скорочується.
Температура повітря в приміщеннях дошкільних навчальних закладів має бути: в ігрових, прийомних першої групи раннього віку не менше 23 градусів за Цельсієм; в ігрових, прийомних другої групи раннього віку і першої молодшої групи - 22 градусів за Цельсієм; групових, роздягальнях дошкільних груп: другої молодшої, середньої, старшої та підготовчої - 21 градусу за Цельсієм, температура повітря в спальнях: ясельних груп - 21 градусу за Цельсієм, дошкільних груп - 19 градусів за Цельсієм, температура повітря в залах для музичних та гімнастичних занять - 19 градусів; буфетних - 16 градусів за Цельсієм.
Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 27 січня, Міністерство освіти і науки України видало наказ про введення з понеділка, 30 січня, канікул для учнів середніх навчальних закладів у зв'язку з очікуваним різким зниженням температури в Україні.
Як повідомив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, "Міносвіти вже підготувало наказ. І якщо там температура буде нижче 20 градусів, то йдемо на канікули. Діти - це святе".
При цьому дошкільні навчальні заклади будуть працювати в звичайному режимі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас