"Регіонали" обурені необ'єктивністю ПАРЄ: "Ми вам не Лівія і не Ірак" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Регіонали" обурені необ'єктивністю ПАРЄ: "Ми вам не Лівія і не Ірак"

1478
Народний депутат від Партії регіонів Володимир Толстенко вважає резолюцію ПАРЄ щодо ситуації в Україні суб'єктивною.
"69 осіб, які проголосували за такий документ, - це не вся Європа, і така резолюція, на мій погляд, жодним чином не відображає цілісну картину в Україні", - цитує політика Gazeta.ua.
"Хотілося б запитати у тих депутатів Парламентської асамблеї, які проголосували за, а де вони були раніше, в період з 2004-го по 2009 рік, коли всі інтеграційні процеси були заморожені, і п'ять років країну розвалювали ті, з голосу яких сьогодні Європа роздає вказівки у вигляді рекомендацій", - зазначив він.
Його здивувала вимога ПАРЄ до влади звільнити Юлію Тимошенко, Юрія Луценка і дозволити їм взяти участь у виборах.
"Цікаво, яким чином їх випустити потрібно - за наказом президента? У такому випадку, як бути з незалежністю судової системи, про яку вони так печуться? Ми не Білорусь, проти якої вводяться економічні та інші санкції. Ми не Ірак і не Лівія, де під демократичними гаслами, що охороняються західною демократією, порушуючи права людини, знищили лідерів цих країн", - зазначив Толстенко.
За його словами, "влада в Україні зможе зробити висновки з резолюції ПАРЄ, і ще впевненіше буде проводити реформи, спрямовані на демократизацію країни, підйом економіки і добробуту людей, забезпечення верховенства права та захист прав людини".
Як відомо, 26 січня Парламентська асамблея Ради Європи прийняла Резолюцію "Функціонування демократичних інститутів в Україні", в якій не виключається введення санкцій проти режиму Януковича за недотримання владою України основних демократичних принципів і верховенства права.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас