ФРН вимагає від Греції передати бюджетну політику під контроль ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРН вимагає від Греції передати бюджетну політику під контроль ЄС

Казна та Політика
284
Німеччина зажадала від Греції відмовитися від самостійного прийняття рішень з бюджетної політики як умову надання другого пакету європейської фінансової допомоги в 130 млрд. євро, пише The Financial Times.
Берлін також зажадав від Афін прийняти закон, згідно з яким грецький уряд зможе виділяти бюджетні кошти на внутрішні потреби країни тільки після того, як здійснить всі платежі з обслуговування свого державного боргу.
На думку уряду ФРН, прийняття такого закону необхідне для того, щоб переконати фінансові ринки в платоспроможності Греції, передає ИТАР-ТАСС.
"Німеччина хоче, щоб Греція відмовилася від суверенітету у прийнятті рішень у сфері податків і витрат на користь "бюджетного комісара єврозони ", - пише видання.
Уряд Німеччини пропонує створити в структурі керівництва ЄС пост єврокомісара, у завдання якого входив би нагляд над бюджетною і податковою політикою уряду Греції. "Новий комісар повинен буде мати право вето щодо всіх бюджетних рішень грецького уряду, якщо вони не будуть відповідати орієнтирам, встановленим міжнародними кредиторами", - повідомляє британська газета.
За оцінкою британського ділового видання, німецька пропозиція означає "надзвичайне розширення контролю Європейського союзу над країною, що входить до ЄС".
"Консолідація бюджету повинна бути поставлена в рамки жорсткої системи контролю та управління, - говорить розроблений Німеччиною текст пропозиції, поширеної серед міністрів фінансів країн єврозони. - З огляду на те, що ступінь виконання Грецією своїх зобов'язань перед кредиторами досі викликав розчарування, то їй не залишається нічого, окрім як погодитися на передачу суверенітету в сфері бюджету на європейський рівень на певний час", - вважає уряд ФРН.
У документі не вказується період часу, протягом якого бюджет Греції передбачається поставити під контроль ЄС.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас