Facebook може подати заявку на проведення IPO на 10 млрд дол. на наступному тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook може подати заявку на проведення IPO на 10 млрд дол. на наступному тижні

Фондовий ринок
234
Найбільша у світі соціальна мережа, американська Facebook може подати документи до Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) на проведення первинного публічного розміщення акцій (IPO) вже на наступному тижні, передає телеканал CNBC з посиланням на американські ЗМІ.
Як повідомили обізнані джерела, заявка Facebook на проведення IPO може бути подана 1 лютого 2012 р. Компанія має намір залучити від продажу акцій 10 млрд дол. Весь бізнес Facebook в рамках операції може бути оцінений в 75-100 млрд дол. Провідним організатором розміщення Facebook, як очікується, буде обраний інвестбанк Morgan Stanley.
Дане розміщення може стати найбільшим IPO для IT-компаній за всю історію Нью-Йоркської фондової біржі. Експерти очікують, що первинне розміщення такого масштабу вдихне нове життя в ринок високих технологій на фондовій біржі. Крім того, хороше IPO може стерти з пам'яті інвесторів невдалі розміщення таких IT-гігантів, як Groupon та онлайн-радіо Pandora, акції яких різко подешевшали практично відразу після IPO на тлі несприятливої економічної статистики.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас