Нерухомість в Чорногорії купують тільки росіяни? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нерухомість в Чорногорії купують тільки росіяни?

Нерухомість
441
Місцеві ріелторські компанії та агенти з продажу нерухомості з таким твердженням не згодні, вважаючи його "смішною і шкідливою помилкою".
У європейських і російських ЗМІ Чорногорію часто називають "країною, де нерухомість купують тільки росіяни". У середньому частка власників-росіян оцінюється в 40%, а за даними хорватського видання Slobodna Dalmacija, в деяких селах Монтенегро мало не 100% житлового фонду належить покупцям з Росії, відзначає OPP.
Тим часом агент Андреа Марстон, яка раніше співпрацювала з компанією Montenegro Prospects, стверджує, що росіянам належить не 40% нерухомості Чорногорії, а тільки 40% об'єктів, куплених в 2009-2010 рр. "Громадян інших країн серед тих, хто купив житло в Чорногорії більше, ніж росіян. Якщо на престижному курорті Светі-Стефан багато власників є вихідцями з Росії, це не означає, що те ж саме характерно для всього узбережжя!"
У нерухомість Чорногорії охоче інвестують британці, ірландці та жителі ОАЕ: Натаніель Ротшильд і Пітер Мунк вклали гроші в будівництво порту для яхт Porto Montenegro, компанія Orascom - в житлові селища на півострові Луштіца. У країні відкриваються не тільки російські, але й міжнародні (англійські) школи.
У 2007 році нерухомість Хорватії і Чорногорії приваблювала інвесторів з Європи, але багато проектів були "заморожені", а потік покупців обмілів через рецесію. Росіяни "підтримали" цей ринок у тяжкі часи. Їх зацікавленість заснована не тільки на історичних зв'язках, а й на тому, що схема купівлі нерухомості в Чорногорії та правила в'їзду в країну для громадян РФ максимально спрощені, підкреслює ріелтор, нагадуючи, що для поїздки в Хорватію наявність візи стала вже обов'язковою.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас