Азаров відповів Міллеру: На кожен залізобетонний контракт знайдеться свій перфоратор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров відповів Міллеру: На кожен залізобетонний контракт знайдеться свій перфоратор

Енергетика
1554
Прем'єр-міністр Микола Азаров відзначає складність переговорів з російською стороною щодо перегляду газових контрактів, але запевняє, що Україна знає вихід із ситуації.
"На кожен залізобетонний контракт знайдеться свій перфоратор, щоб його пробити", - заявив Азаров у відповідь на висловлювання глави російського "Газпрому" про необхідність виконувати умови контракту 2009 року.
Також прем'єр нагадав, що на засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО) було прийнято рішення зменшити залежність України від імпортного газу і перейти на енергозберігаючі технології та видобуток власного газу та вугілля, а також інших джерел альтернативної енергії, передає Дзеркало тижня.
Раніше глава "Газпрому" заявив, що "Нафтогаз" буде виконувати зобов'язання в повному обсязі.
"Те що стосується України, то у нас є чинний контракт. Контракт у нас такий, що й українські колеги прекрасно розуміють, що умови цього контракту є залізобетонними. І якщо говорити про 2012 рік, то українська сторона підтвердила, що буде виконувати в повному обсязі контрактні зобов'язання, які є, і буде вести переговори, щоб якимось чином відкоректувати ціну", - сказав він.
Нагадаємо, 11 січня міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив, що Україна різко скорочує обсяги закупівлі газу в Росії до 27 млрд. кубометрів на рік замість 52 млрд. кубометрів, як було законтрактовано раніше. "Газпром" вже дав зрозуміти, що такий розвиток подій неприйнятний.
13 січня президент Віктор Янукович заявив, що Київ шукає інші джерела постачання газу за нижчими цінами. У цей же день Україна вирішила наростити видобуток вугілля до 84 млн. тонн.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас