Янукович: Україна купує газ за найвищою в світі ціною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Україна купує газ за найвищою в світі ціною

Енергетика
481
Сьогодні, 27 січня, під час восьмого Українського ланчу, організованого Фондом Віктора Пінчука в Давосі, президент Віктор Янукович заявив, що Україна закуповує газ за найвищою в світі ціною.
"Україна має найвищу ціну на газ у світі. Такої ціни, як в Україні, на газ немає. Я багато разів ставив це питання собі, нашим російським партнерам і всім, хто мав до контракту ("газового" контракту) 2009 року прямий стосунок: "Чому і за що покарали Україну?" Мені ніхто на це питання не знайшов відповіді. На нього нам необхідно буде знайти відповідь найближчим часом", - сказав глава держави, повідомляє Інтерфакс-Україна.
Як зазначив Янукович, ситуація в газовій сфері має всі ознаки загрози національній безпеці.
"Сьогодні ми покриваємо всього 50% оплати за газ за рахунок збору коштів від його реалізації, хоча всі споживачі платять 100%. Ми навантажили промисловість під зав'язку, поставивши на межу конкурентоспроможності різні галузі промисловості України. Багато з них працюють на межі рентабельності. Нам більше нікуди "вантажити" ціною на газ населення і ЖКГ", - сказав він.
На думку президента країни, компроміс в "газовому" питанні все ж неминучий.
"Ми два роки перебуваємо в переговорному процесі. І Росія, і Україна розуміють: ми приречені прийняти це рішення, знайти компроміс. Процес йде, але поки рішення немає", - зазначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас