EastOne: Невизначеність ціни на газ стримує інвестиції у видобувний сектор України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

EastOne: Невизначеність ціни на газ стримує інвестиції у видобувний сектор України

Енергетика
171
Невизначеність майбутньої ціни на імпортний природний газ стримує інвестиції у видобувний сектор України, сказав генеральний директор - президент EastOne Геннадій Газін агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах п'ятого "круглого столу" з питань філантропії в п'ятницю в Давосі, організованого фондом Віктора Пінчука.
"Ми беремо "газпромівську" ціну на газ - і це наша гранична ціна, за якою ми можемо продавати. Інвестиційна програма неймовірно чутлива: умовно кажучи, при ціні $200 за 1 тис. куб. м багато свердловин стають економічно неокупними. Якщо ціна $350 - вони стають економічно обґрунтованими. Оскільки кожна свердловина - це $15 млн, з якоюсь імовірністю неуспіху, то це непрості рішення: зробити сім-вісім свердловин - це інвестувати $100 млн і більше", - зазначив він.
Водночас, за словами Г.Газіна, EastOne продовжує розвивати свої газовидобувні активи.
"Ми зараз буримо кілька свердловин. І це не програма мінімум: наступні два-три роки нам зрозуміло, що робити. Програма не дуже амбітна, але нормальна, здорова програма, хоча вона могла б бути набагато більш агресивною. У нас є декілька родовищ, які мають більше невизначеності і вищі ризики. Там де ми буримо, ми більш-менш розуміємо", - сказав співрозмовник агентства.
EastOne також розглядає питання видобутку нетрадиційного газу в партнерстві з компаніями, що володіють необхідними технологіями.
Як повідомлялося, інвестиційно-консалтингова група EastOne Віктора Пінчука контролює велику нафтогазовидобувну групу "Гео Альянс".
"Гео Альянс" належить близько 16 ліцензій на видобуток природного газу і нафти, які, в основному, знаходяться в Дніпровсько-Донецькому басейні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас