Податкова: Після реформи "спрощенців" стало більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова: Після реформи "спрощенців" стало більше

Казна та Політика
760
За підсумками перереєстрації підприємців спрощену модель оподаткування обрали 1,089 млн. осіб.
Про це повідомив Голова ДПСУ Олександр Клименко під час колегії податкової служби, повідомили "Комментариям" у прес-службі ДПСУ.
За його словами, порівняно з минулим роком, кількість фізичних осіб-підприємців залишилася стабільною, і навіть дещо зросла. Зокрема, в 2011 році в Україні налічувалося близько 1 млн. представників малого бізнесу.
"Зі свого боку податкова служба створила всі необхідні умови для комфортної перереєстрації підприємців - був продовжений робочий день інспекцій, наші співробітники працювали у вихідні, велася активна роз'яснювальна кампанія. Тепер ми чекаємо адекватних кроків назустріч від бізнесу - сумлінного ставлення до процедури сплати податків", - зазначив Клименко.
Він повідомив, що в останній день подачі заяв про застосування спрощеної системи оподаткування податкові інспекції відвідали 50 тис. платників.
За словами Клименка, згідно з аналізом моніторингу останнього дня, можна вважати, що процес перереєстрації "спрощенців" завершено успішно.
Зокрема, майже 60% підприємців (643,6 тис. осіб) при реєстрації за новими правилами вибрали другу категорію, що передбачає ведення малого бізнесу з обсягом доходу до 1 млн. грн. на рік і дозволяє наймати до 10 працівників.
Перша група налічує 256 тис. "спрощенців". Ці підприємці будуть займатися роздрібним продажем товарів на ринках і побутовим обслуговуванням населення, і заробляти на цьому до 150 тис. грн. щорічно.
Більше 189 тис. платників, які будуть мати обсяг доходу не більше 3 млн. грн. та надавати до 20 робочих місць, будуть працювати в третій групі.
На загальній системі оподаткування будуть здійснювати свою діяльність 1,3 млн. фізичних осіб-підприємців (у тому числі і деякі з тих, хто раніше користувався спрощеною системою оподаткування).
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас