Експерт: в США необхідно буде підвищити ставки до кінця 2014 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: в США необхідно буде підвищити ставки до кінця 2014 року

Казна та Політика
195
Глава Федерального резервного банку Річмонда Джеффрі Лекер заявив, що швидке відновлення економіки США може викликати необхідність підвищення ставок ще до кінця 2014 року.
Джеффрі Лекер на останньому засіданні Комітету з відкритих ринків ФРС (FOMC) голосував проти збереження низьких відсоткових ставок до кінця 2014-го.
"Я очікую, що економічне зростання продовжиться. Хоча воно може бути і помірним, але ставку по федеральних фондах буде необхідно підвищити, щоб запобігти появі інфляційного тиску", - йдеться в його заяві.
Раніше ФРС ухвалило рішення проводити м'який монетарний курс як мінімум до кінця 2014 року. На користь продовження монетарного курсу проголосували 11 членів Комітету з відкритих ринків. Лише шість членів комітету вважають, що ставку потрібно підвищувати вже в цьому або наступному роках.
Збережено і діючі програми підтримки економіки. Зокрема, мова йде про програму зі збільшення середнього терміну обігу боргових паперів, що знаходяться на рахунках регулятора, відому як "Твіст". Загалом економічне відновлення США буде повільним, але стабільним. Перешкодити, як і раніше, можуть проблеми на світових ринках капіталу. Безробіття буде скорочуватися повільно. Зате інфляція втримається на прийнятних рівнях ще довго.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас