Сорос: Європейська влада "неправильно" відреагувала на фінансову кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос: Європейська влада "неправильно" відреагувала на фінансову кризу

Казна та Політика
926
Влада країн Європи, реагуючи на фінансову кризу, що вибухнула в 2007 році, "зробила все неправильно", заявив журналістам в кулуарах Світового економічного форуму в Давосі відомий інвестор, мільярдер Джордж Сорос, якого цитує газета The Wall Street Journal.
За словами Сороса, безладна реакція європейських політиків на кризу показала їх цілковите нерозуміння того, як працюють фінансові ринки.
Фінансист закликав Європу ввести єдині облігації зони євро, а не намагатися вирішити боргові проблеми самими лише структурними реформами. На думку Сороса, повсюдне введення в країнах Європи жорстких заходів економії неминуче призведе до політичної дезінтеграції Євросоюзу.
"Самі лише структурні реформи не допоможуть. Необхідний податково-бюджетний стимул, і цей стимул повинен виходити від ЄС, зі спільними і надійними гарантіями країн-членів. Єврооблігації необхідні в будь-якому вигляді", - цитує газета слова Сороса.
У жовтні минулого року Джордж Сорос і ще 95 політиків, економістів та бізнесменів з Євросоюзу звернулися з відкритим листом до влади єврозони, заявивши про необхідність подолання боргової кризи в якнайближчий час. На їхню думку, зволікання може призвести до руйнування світової фінансової системи. "Стурбовані європейці", як назвали себе автори листа, зокрема, закликали до створення єдиного казначейства в єврозоні, яке буде залучати кошти для регіону і стежити за дотриманням країнами-членами бюджетної дисципліни. Крім того, автори листа наполягали на зміцненні системи нагляду, регулювання та системи страхування депозитів, а також на розробці стратегії, яка дозволить забезпечити стійке зростання економік країн, необхідне для вирішення боргових проблем.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас