Зростання ВВП Південної Кореї сповільнилося в IV кварталі до мінімуму за 2 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП Південної Кореї сповільнилося в IV кварталі до мінімуму за 2 роки

Казна та Політика
114
Темпи зростання економіки Південної Кореї в четвертому кварталі 2011 року були найнижчими за два роки у зв'язку зі скороченням експорту на тлі європейської боргової кризи і загального сповільнення економічного зростання по всьому світу, повідомило агентство Bloomberg.
ВВП Південної Кореї зріс в минулому кварталі на 0,4% в порівнянні з липнем-вереснем, коли підйом становив 0,8%, і на 3,4% в річному численні.
У поточному кварталі деякі економісти прогнозують скорочення південнокорейського ВВП на 0,1% в умовах подальшого ослаблення експорту та помірного внутрішнього попиту.
Передбачається, що влада Південної Кореї пом'якшить грошово-кредитну політику, щоб підтримати зростання економіки, а також прийме додатковий бюджет у розмірі 12 трлн вон ($10,7 млрд), або 1% ВВП.
Як відзначає економіст Nomura Holdings Квон Юн Сун, можливості монетарного пом'якшення в Південній Кореї обмежені, оскільки інфляція залишається підвищеною - 4,2% в річному обчисленні в листопаді і грудні, тоді як Центробанк країни встановив цільовий рівень інфляції в 4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас