У Європі з'являться складні електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі з'являться складні електромобілі

696
У 2013 році на вулицях європейських міст з'явиться складний компактний електрокар Hiriko Citycar EV, розроблений в Іспанії. Він абсолютно не забруднює навколишнє середовище.
Двомісний Hiriko Citycar EV повністю підпорядкований ідеї максимальної компактності. Автомобіль не має дверей - вихід здійснюється через зсувне лобове скло - що заощаджує місце на парковці. При цьому рульова колонка відкидається, і водієм може стати як лівий, так і правий пасажир. Крім того, всі колеса оснащені електромоторами і можуть повертатися, що дозволяє розгортатися буквально на місці або без діагонального паркування заїжджати боком в кишені. Автомобіль також може складатися, підсуваючи задні колеса до передніх, що зменшує довжину автомобіля на стоянці. Унікальна конструкція Hiriko Citycar EV дозволяє йому рухатися в дуже обмежених умовах, де навіть найкомпактніший сучасний автомобіль просто не розвернеться.
Запас ходу мініатюрного автомобіля становить близько 120 км на одному заряді батареї, максимальна швидкість - до 110 км/год, але може бути примусово обмежена, відповідно до швидкісного режиму, встановленого у місті. Розробники припускають, що Hiriko Citycar EV буде використовуватися як прокатне таксі, але можливо придбати електромобіль і в особисте користування - за 12,5 тис. євро.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас