Депутати іспанського парламенту заморозили свої зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати іспанського парламенту заморозили свої зарплати

Казна та Політика
107
Члени Конгресу депутатів (нижня палата іспанського парламенту) і сенатори на спільному засіданні прийняли рішення про замороження четвертий рік поспіль своїх зарплат і про скасування внесків у приватну страхову компанію, які щомісяця робив законодавчий орган за своїх депутатів.
Рішення про замороження зарплат стосується також технічного персоналу парламенту, передає ИТАР-ТАСС.
Прийняті рішення викликані політикою економії державних коштів, продиктованою глибокою економічною кризою, яку переживає Іспанія.
Іспанія серйозно постраждала під час фінансової кризи 2008 року, скотившись в рецесію на півтора роки. Економіка країни почала відновлюватися на початку 2010 року. У грудні до роботи приступив уряд прем'єр-міністра Маріона Рахо, який здобув перемогу над лівими на нещодавніх виборах. Новий голова уряду пообіцяв в 2012 році скоротити витрати на 16,5 млрд. євро.
Іспанію на тлі боргових проблем і погіршення ситуації в банківському секторі разом з Італією вважають одним з найбільш ймовірних кандидатів на звернення до міжнародних кредиторів - ЄС і МВФ - по фінансову допомогу. ЄС і МВФ вже кредитують Грецію, Ірландію та Португалію в обмін на заходи економії.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас