Глава російського Сбербанку назвав вихід Греції з єврозони оптимальним рішенням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава російського Сбербанку назвав вихід Греції з єврозони оптимальним рішенням

Казна та Політика
217
Вихід Греції з єврозони - це оптимальне рішення як для цієї країни, так і для всього Європейського союзу, вважає глава Сбербанку РФ Герман Греф.
"На мій погляд, для Європи і для Греції був би значно більш раціональним вихід Греції з єврозони. Це той самий випадок, коли краще жахливий кінець, ніж жах без кінця", - сказав він.
У кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі він також зазначив, що вихід з єврозони дозволить Греції посилити конкурентоспроможність економіки за рахунок ослаблення національної валюти.
Екс-глава Мінекономрозвитку РФ відзначив при цьому, що зараз потрібно говорити не лише про Грецію, а й деякі інші периферійні країни Європи.
"Як можна підвищити конкурентоспроможність економік таких країн при такому сильному євро - я не розумію", - сказав він. Разом з тим, додав Греф, в цілому криза, з якою зіткнулася єврозона, не має швидких рішень. "Це тривала криза, ніяких V обговорювати не можна", - сказав він.
Як повідомлялося, директор рейтингового агентства Standard & Poor's Джон Чемберс пригрозив, що рейтинг Греції, швидше за все, буде знижений до "вибіркового дефолту".
Нагадаємо, що, на думку експертів, тіньова економіка є однією з гострих проблем сучасної Греції. При цьому взятий урядом країни курс на реформи впливає на неї як свого роду програма підтримки кон'юнктури.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас