Генпрокуратура обіцяє касацію у справі Кучми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура обіцяє касацію у справі Кучми

Кримінал
153
Генеральна прокуратура України подасть касацію на рішення Апеляційного суду Києва, що підтвердив законність зняття звинувачення з другого президента України Леоніда Кучми (1995-2005) у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.
"Рішення набрало чинності, але право Генеральної прокуратури написати касацію і пройти касаційний розгляд у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ. Ми будемо писати касацію", - сказав генеральний прокурор України Віктор Пшонка в інтерв'ю Інтерфаксу-Україна.
При цьому генпрокурор підкреслив: "Я вважаю, що в даному випадку повинна бути повнота судових рішень для того, щоб у цій довгій історії була поставлена правова крапка. Нехай вирішує касаційний суд. Він має право скасувати попереднє рішення або з ними погодитися" .
Як повідомлялося, кримінальну справу стосовно Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачувався в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (частина 3 статті 166 Кримінального кодексу в редакції 1960 року).
13 грудня 2011 р. Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи стосовно Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Записи майора Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Гонгадзе.
20 січня 2012 р. Апеляційний суд Києва підтвердив законність рішення Печерського районного суду Києва про скасування постанови про порушення кримінальної справи стосовно Кучми в його причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас